top of page
Jouni Vilén

Elämä ei ole aina reilu. En osaa tehdä oikeita päätöksiä tai en saa haluamaani tukea tai kannustusta. Jos vain tulisi joku, joka veisi minut pois täältä. Olisi mitä tahansa muuta, kunhan ei tätä, ei tätä samaa. Haluan olla vapaa. Haluan tuntea jotain. Haluan tuntea kosketuksen. Haluan irti tästä paikasta. Olisipa joku paikka, satumainen, jossain kaukana. Niin, ettei kukaan voisi minua satuttaa. Tuntisin vapauden, onnellisuuden ja kosketuksen. En olisi yksin, vaan olisin turvassa.

 

Tunnen hengityksen. En tiedä mistä se tulee. "Tiedän, että olet siellä!", huudan. En saa vastausta. Katson ympärilleni, mutta näen vain pimeää. Varjot kaartuvat hitaasti päälleni. Tunnen kuinka ne rutistavat minua kasaan. En saa henkeä. En saa huudettua enää. On täysin hiljaista. Voisin ehkä hengittää taas, mutten uskalla. Hiljaisuus. Sitten kuulen äänen - "olet turvassa".

 

Kaunotar ja peto on yksi rakastetuimmista saduista. Siitä tehdään uusia kauniita versioita jatkuvasti. Minua on kuitenkin aina kiehtonut alkuperäisen tarinan julmuus ja karuus. Prinssejä ja prinsessoja? Nyt me kaikki olemme oman elämämme sankareita. Kaunotar ja Peto - Vapauden kahleet on pala elämää. Se on totisinta totta kerrottuna sadun keinoin. Se vapauttaa sinut tarkastelemaan omaa elämääsi ulkopuolisena ilman tämän maailman taakkaa. Oletko valmis löytämään itsesi sadun takaa? Sielläkö se prinssi kuitenkin odottaa? Varoitus, et välttämättä tule pitämään siitä, mitä löydät peilin toiselta puolen.

bottom of page