Pekka Töpöhäntä on tarina erilaisuuden

kohtaamisesta, ennakkoluuloista ja ystävyydestä. Näytelmä pohjautuu Gösta Knuttsonin rakastettuihin Pekka Töpöhäntä -kirjoihin, joiden päähenkilö, kiltti ja rehellinen, hännätön kotikissa Pekka, joutuu katukissa Monnin ja tämän jengin silmätikuksi ja kiusanteon kohteeksi. Tarinan muut kissat muodostavat sosiaalisen ryhmän, jossa jokainen joutuu valitsemaan puolensa kiusaajan ja kiusatun, yhteisön odotusten ja omien valintojensa, sekä totuuden ja uskomusten välillä.

 

Samaan aikaan kun maailma pienenee ja välimatkat ovat yhä helpompia taittaa, me ihmiset muistutamme yhä enemmän toisiamme. Kuitenkaan erilaisuuden kohtaaminen ja sosiaalisessa viidakossa luoviminen ei ole yhtään sen helpompaa kuin ennen. Kiusaajan silmätikuksi saattaa päiväkodissa, koulussa, lähiön pihapiirissä tai jopa omalla työpaikallaan joutua kuka tahansa. Valta tilanteiden kulusta on paitsi kiusaajalla ja kiusatulla, myös heitä ympäröivillä ihmisillä. Rohkeus valita itse puolensa ja seistä mielipiteidensä takana sekä taito tulla toimeen monenlaisten ihmisten kanssa, ovat mitä suurimmissa määrin tarpeellisia.

 

Pekka Töpöhäntä -näytelmä käsittelee erilaisuutta ja kiusaamista kissamaailman sisällä. Se kertoo kirkkaasti ja moralisoimatta niin kiusaamisen syistä, seurauksista, kuin vaikeista tilanteista selviytymisestäkin, niin kiusatun, kiusaajien kuin sivusta seuraajienkin näkökulmista.

Teatteri Musta Aukko juhlistaa 80-vuotta täyttävää iätöntä klassikkoa herättämällä sen henkiin Matinkylän monitoimitalon teatterilavalla maaliskuussa 2020.

Ensi-ilta 28.3.2020


Jouluhintaiset (väliaikakahvin / mehun & pullan sisältävät) JOULULIPUT myynnissä nyt

Kissakaupunki treenaa jo täyttä häkää....Miau 🐾

ESITYKSET

La 28.3.2020 klo 13 ENSI-ILTA

La 4.4. klo 13

La 18.4. klo 13

La 25.4. klo 13

Su 26.4. klo 12 ja 16

La 2.5. klo 13

Su 3.5. klo 13

Su 10.5. klo 13

Osoite: Matinraitti 17, Espooo Matinkylän monitoimitalon teatterisali. Tilaan pääsee pyörätuolilla.

LIPUT