Näytelmät

Pekka Töpöhäntä 2020

Pekka Töpöhäntä on valmiiksi harjoiteltu näytelmä, jota ei koskaan esitetty. Kaksi viikkoa ennen maaliskuun ensi-iltaa korona-pandemia sulki harjoitus- ja esitystilat. Suurproduktion esittäminen syksyllä kaatui työryhmän aikatauluhaasteisiin ja jatkuvaan koronaepävarmuuteen. Ehkä vielä joku päivä näemme tämän hulvattoman lastennäytelmän Mustan Aukon lavalla!

Pekka Töpöhäntä A3.png

Pelikaani 2018

Teatteri Mustan Aukon Pelikaanissa on lähdetty rohkeasti rikkomaan ajan, paikan ja toiminnan ykseyttä. Esityksen kuluessa näytelmän maailma alkaa vuotaa ja natista yhä enemmän liitoksissaan johtaen kohti vääjäämätöntä tuhoa. Mitä tehdä, kun valmiit roolit eivät enää päde? Ketkä kykenevät muutokseen? Mitä tapahtuu, jos ei kykene?

Pelikaanijuliste_A2.jpg

Myrsky 2016

Englantilaisen näytelmäkirjailija William Shakespearen (1564–1616) kuolemasta tulee vuonna 2016 kuluneeksi 400 vuotta. Muistovuoden kunniaksi Teatteri Musta Aukko tuo näyttämölle Myrskyn, jonka on sovittanut ja ohjannut Matti Rasilainen. Shakespearen viimeiseksi teokseksi jäänyt klassikko mielletään perinteisesti tragikomediaksi tai romanssiksi.

myrsky_kuvaA4.jpg

Suomen hevonen 2019

Sirkku Peltolan klassikoksi noussut Suomen hevonen on hulvaton satiiri, jossa saa nauraa. Sitä voisi hyvällä syyllä kutsua komediaksi, jossa ihmiset puhuvat toisensa ohitse, salailevat asioita ja tätä kaikkea pidetään aivan luonnollisena asiana.

Suomen hevonen.jpg

Kaunotar ja peto 2017

Ranskalaiseen kansansatuun perustuva tarina Kaunottaresta ja Pedosta saa Teatteri Mustan Aukon käsittelyssä tummia, synkkiä ja jopa vaarallisia sävyjä. Aikuisille tarkoitettu satu vie katsojat unen ja toden rajamaille, sinne missä mielikuvitus tekee usein Tepposet ja unelmat varisevat jäätyneen ruusun lailla katuun.

Kaunotar ja peto 1.jpg

Aiemmat näytelmät

Vuodet 2000 - 2015

IMG_1876_vaaka_nimellä.jpg