December 13, 2016

Please reload

Recent Posts

Elämä ei ole aina reilu...

December 27, 2016

1/1
Please reload

Featured Posts

Alter egona Sisko - "eläytyjän" jännityksiä

January 7, 2017

Hei, olen Sisko, näytelmästä Kaunotar ja Peto, se olkoon tässä alter egoni. Oikeasti olen Laura

 

Puranen, ensi kertaa pappia kyydissä mitä tulee näyttelemiseen. Enkä ole enää ihan nuori.. Olen aina luokitellut itseni ennemmin musiikki-ihmiseksi ja kieli-ihmiseksi kuin teatteri-ihmiseksi. Olen harrastanut musiikkia klassisen laulun ja pianonsoiton muodossa ja olen aina rakastanut, harrastanut ja opiskellut kieliä. Ajattelin, ettei minusta misään nimessä ole minkäänlaiseksi näyttelijäksi, tai itse kutsun itseäni mieluummin “eläytyjäksi”, enhän millään muotoa ole “muodollisesti pätevä".  

 

Vajaa vuosi sitten sain kuitenkin päähäni, että haluaisin kokeilla näyttelemistä ja viime syksynä pääsinkin sitten osaksi Teatteri Mustan Aukon upeaa yhteisöä. Teatterimaailmaan hyppääminen onkin saanut minussa aikaan aikamoisen tunnemyrskyn. Päällimmäisinä tunteina on häpeä ja pelko. Pelkään, etten osaa näytellä, etenkin kaikenlainen näyttelemiseen liittyvä fysiikka tuottaa haasteita. Pelkään, etten ole uskottava ja että olen hirmuisen kömpelö enkä osaa sovittaa ilmeitäni ja eleitäni sanomiini repliikkeihin, ja etten osaa toimia ohjaajan antamien ohjeiden mukaan. Toisaalta, minä olen myöskin näyttelijänä se, joka luo roolihahmonsa. Tämä kaikki vaikuttaa ylivoimaiselta - toki tiedostan, että otan tämän kaiken liian vakavasti, enkä lainkaan taas muistaa ottaa huomioon ensikertalaisuuttani teatterin maailmassa.

 

Toisaalta olen myös kokenut paljon onnistumisen riemua ja saanut uusia upeita ystäviä! Olen pitkään tuntenut itseni jotenkin omituiseksi mutta nyt olen löytänyt kohtalotovereita “näyttelijäkollegoistani”! Kaikenlainen leikillisyys ja heittäytyminen on upeaa ja Mustassa Aukossa se on vihdoinkin turvallista. Kiitos siitä teille kaikille! Tunnen siis myös suurta kiitollisuutta, iloa, rakkautta, inspiroituneisuutta. Haluan, että näytelmästämme tulee upea ja että me kaikki onnistumme ja olemme ultraupeita! 

 

Tällä erää tuntuu tältä, aika näyttää mitä tuleman pitää, kun esityskausi alkaa. Let’s break a leg or two!

 

Rakkain terveisin SiskoLaura

 

Kaunotar ja Peto, ensi-ilta 4.2.2016 kll 14 Matinkylän monitoimitalon teatterisalissa

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square